Een zaterdagmorgen bij de jeugd van TOG......

5 oktober 2013 8:30

Het is voor acht uur in de ochtend als Ro het sportpark Middenmeer op rijdt. De zeer betrokken jeugd coördinator opent vroeg in de ochtend de kantine.

Het is tien over acht als de eerste spelertjes van TOG de kantine in komen. Een moeder van de jeugd betrekt haar positie achter de bar. In het begin van de ochtend werpt het ingezette beleid ten aanzien van de kantinebezetting,van jeugdvoorzitter Eduard, zijn vruchten af. Het wordt drukker in de kantine en het roepen van meester, meester richting de geweldige clubman Ro Juthan is niet van de lucht. De jongens zijn op zoek naar het nummer van de kleedkamer en hun positie op het veld. Het gaat de geduldige clubman goed af.
De leiders van TOG zorgen er voor dat de doelen op de juiste positie staan. De leiders van de TOG E1 en E3 hebben hun team goed in handen en als echte TOG-mensen geven zij de jongens veel plezier in hun spel. TOG is klaar voor de eerste wedstrijden om negen uur. De E1 ontmoet de Meer met enkele bekende TOG gezichten en de E3 staat te wachten op het sterke IJburg.

Het is rust en de E1 leidt met 2-1 tegen het sterke de Meer. Na een prima start met een 1-0 uit een terecht gegeven strafschop maakte de Meer al snel gelijk door hun sterke rechtsbuiten. de E3 staat ook voor en heeft minder last van tegenstand dan de E1. het is al 5-0 bij de E3. De dampende koffie gaat over de bar en de ouders genieten er van.
Als de mannetjes klaar staan voor de tweede helft trekt de bewolking wat open en wordt er delen blauwe hemel zichtbaar in de lucht. Het is goed toeven in de buitenlucht.

Het is nog maar net begonnen of de Meer maakt gelijk tegen onze E3, het is 2-2. Gedurende de wedstrijd neemt de spanning toe met name aan de kant. En ongelukkig voor de Meer scoort TOG in de laatste seconde de 3-2.  De Meer had meer verdiend!
De rapen zijn even gaar en terecht en onterecht neemt men even de ruimte om van gedachten te wisselen, het blijft respectvol.
De E3 loopt met meer weerstandverder uit naar een verdiende 8-0.

Als de kruitdampen van de E-tjes zijn opgetrokken stellen de F1 van TOG en de F2 van IVV zich op voor hun confrontatie. Beide teams ogen lekker fris. net als in de eredivisie hebben ook hier de gekleurde voetbalschoenen de plaats ingenomen van het degelijke zwart.

De eerste helft neemt de F1 een geleidelijke 4-0 voorsprong. veel van het spel vindt op de helft van de tegenstander plaats. En bij de weinige tegenstoten staat de keeper van TOG op zijn plaats.
Het verschil in sterkte is te groot, ik heb te doen met de zich goed verwerende keeper van IVV. De eindstand wordt een regelmatige 8-0 in het voordeel van de TOG.

Dan is het de beurt aan de D2 van Boyke, Said, Eduard en Olivier, een team met maar liefst vier betrokken leiders. Zij moeten het opnemen tegen SDZ.
Inmiddels staat er met wat lichte bewolking een heerlijk zonnetje, het is heerlijk langs de lijn.
TOG start met een licht overwicht maar komt niet snel tot scoren. Omdat de tenues op elkaar lijken wordt na een minuut of vijf het TOG-team voorzien van reserve shirts. het maakt het contrast wat groter.
Er zijn kansen aan beide kanten en goed keeperswerk houdt de 0-0- op het scorebord tot aan de rust. De tweede helft is een waar spektakel. Al snel neemt SDZ een voorsprong en goed keeperwerk van de keeper van SDZ weerhoud TOG nog even van de gelijkmaker. Maar dan is het raak en komt TOG terug in de wedstrijd met een fraaie 1-1. Het wordt nog hectischer als SDZ weer afstand neemt en TOG nog in dezelfde minuut de 2-2 maakt. De leiders coachen gedreven maar sportief hun teams. Net in het profvoetbal wordt het speelveld klein gehouden, hierdoor lopen de aanvallers regelmatig in de buitenspel val. maar effe later begint het balletje richting TOG te vallen. Als twee keer de buitenspel val niet werkt rond TOG mooi af en loopt uit naar 4-2. Met een schitterende goal sluit de D2 zijn wedstrijd af met een mooie 5-2.

Het is voor mij de laatste wedstrijd die ik volg.

Zo meteen start de streekderby tussen de TOG D1 en Tos Actief. Ik ben benieuwd naar de uitslag.