Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

TOG 45+1 nog steeds ongeslagen..........................

10 oktober 2015 21:30

Ook in de vierde wedstrijd is TOG 45+1 ongeslagen gebleven. Maar wat hing de ongeslagen status zaterdagmiddag aan een zijden draad.

Een verkeerde onwennige start was er debet aan dat onze 45-plussers binnen een klein half uur tegen een meer dan verdiende achterstand van 0-2 aankeken.

Nou moet er gelijk bij gezegd worden dat tegenstander Buiksloot over een wereld spits beschikte. De kracht van deze spits lag hem in behendigheid en een enorme snelheid.

Het resulteerde door die enorme snelheid in de 7e minuut tot de 0-1.

TOG leek zich een beetje te herpakken maar onachtzaamheid leidde tot de 0-2. Daarna nog een tegenvaller als Han met een blessure naar de kant moet. Coach Bert neemt de juiste beslissing en posteert Ron in de defensie. Vanaf dat moment werd de supersnelle spits toch aanzienlijk minder schadelijk.

De rust gingen we in met een 0-2 achterstand. Maar gelukkig vierde positivisme hoogtij in de kleedkamer. We waren het er snel over eens we moesten het spel vervolgen van het laatste kwartier voor de rust en dan kwamen de kansen vanzelf.

Sjors, John en Stef pakte het middenveld en drongen Buiksloot terug. Het sportieve maar soms wat onbehouwen Buiksloot had wat noodremmen nodig, om vooral Gerard en Mark niet gevaarlijk te laten worden.

De prima keepende doelman van Buiksloot haalt een vrije trap van Mark fraai uit de bovenhoek. En nog twee kansen weet hij kundig onschadelijk te maken.

Maar dan ineens is daar een diepe gave voorzet die de graag koppende Gerard bereikt. Onze spits Gerard net terug gekomen uit het land van  “wie betaald de veerman” aarzelt geen moment en legt met zijn graag koppende hoofd de heerlijke bal tegen de touwen, buiten bereik van de Buiksloot keeper. We ruiken weer kansen. Maar ook verdedigend moeten we op onze tellen passen. Ook Buiksloot ruikt weer wat kansen, vooral als de pijlsnelle spits onze verdediging te snel af is en de paal op zijn weg vindt.

Maar wij hebben de vakantieganger van Kreta. Het is met nog een kleine tien minuten te spelen als Gerard met de rug naar de goal op rand strafschopgebied de bal ontvangt. In een draai verlengt hij op intuïtie de aankomende bal met meer snelheid door zijn schot naar de voor ons rechter benedenhoek. Voor de tweede maal is de keeper van Buiksloot kansloos en dat maakt het Gerard tot Man off the Match.
Voor beide doelen nog een paar hachelijke momentjes alvorens de prima fluitende scheidsrechter de weg naar de derde helft aankondigt. Met een uitgelaten stemming verlaten we de kleedkamer en gaan wij op weg naar het grote scherm waar het Nederlands elftal wel zijn overwinning pakt. Maar wij zijn nog ongeslagen en dat geeft met een biertje een nog beter gevoel.