Beuving, C.

Accommodatie

Onbekend

Avv Tog – Ouderkerk

Vandaag kwam Ouderkerk op bezoek, en wedstrijd die ondanks de personele problemen gewonnen moest worden om niet meer naar beneden te hoeven kijken.

Spiekerman en Moerbeek genoten van de skipistes en Arezki was nog geblesseerd.

Mede hierdoor kon Stobbelaar ondanks zijn vakantie en ziekte toch in de basis starten.

Tog begon fel en overdonderde de tegenstander. Na een Overtreding op de rand van de 16 meter kreeg Tog binnen 10 minuten een vrije trap op de 16 meter. Slemmer ging lekker achter de bal staan en verraste de doelman met een prima geplaatste vrije trap.

Na deze voorsprong ging Tog voor een grotere voorsprong. Er volgde een aantal prima kansen maar Stobbelaar en Cavdar Hadden het vizier nog niet op scherp staan. Ouderkerk had weinig in te brengen en probeerde met alleen maar lange ballen de voorhoede te zoeken.

De grensrechter van Ouderkerk werkte overigens ook niet lekker mee, door meerdere malen de vlag omhoog te gooien terwijl het op sommige momenten meerdere meters niet buitenspel was. (Op Schiphol kunnen ze hier nog een puntje aan zuigen bij het binnenhalen van de vliegtuigen)

5 minuten voor de rust werd er een vrije trap in de muur geschoten die de elleboog van Van Breukelen raakte. De scheidsrechter legde de bal op de stip en de 1-1 was een feit.

Op slag van rust had Tog op voorspong moeten komen. De verdediging van Ouderkerk stapte slecht en Cavdar had een vrije doortocht naar de doelman. In plaats van af te spelen ging hij voor eigen succes. De doelman verkleinde zijn doel goed en kon een voetje tegen de bal krijgen.

Na de rust opnieuw een goed beginnend Tog dat snel op voorsprong kwam. Slemmer stuurde Stobbelaar de diepte in die vlak voor de doelman de bal nog aan Hoxhallary kon geven, deze had geen moeite om het lege doel te vinden en zo Tog naar een verdiende voorsprong te schieten.

Dit was voor Ouderkerk het sein om er vol in te kleunen wat ze binnen 4 minuten 3 gele kaarten opleverde. Hiermee mochten ze niet klagen want er had toch zeker één ander kleurtje bij moeten zitten.

8 minuten na de 2-1 was het weer raak en dit keer ging er een prachtige aanval aan vooraf. De bal kwam vanaf de rechterkant via 3 schijven bij Vet, deze stuurde Dondorp de diepte in. Dondorp vond met een heerlijke steekpass Stobbelaar die geen moeite had om de uitkomende doelman uit te kappen en de bal in het lege doel te schuiven.

Tog wilde vol doorzetten maar werd 2 minuten later benadeeld door de scheidsrechter. Een overduidelijke ingooi voor Tog werd gegeven aan Ouderkerk die snel omschakelde en met de zoveelste lange haal naar voren ineens hun spits vrij voor Gerlof zag komen. De spits rondde goed af en zorgde voor de aansluiting.

Hierna leek Tog het even kwijt, maar echte kansen creëerde Ouderkerk toch niet. Pas Toen hun doelman in de 93e minuut mee naar voren ging viel de vrije trap op een hoofd van een Ouderkerk spelen en via de onderkant van de lat was het alsnog raak.

Erg zuur en onterecht en alweer geen overwinning. Ouderkerk vierde het punt alsof zojuist de champions league gewonnen was.

Volgende week een uitwedstrijd bij de buren van Voorland.  Laten we hopen dat we volgende week weer eens kunnen zingen.

Het liedje begint overigens met :  Want ik zing dit liedje….  En er staat ook iets in dat Appie bier haalt……

Gerlof, Vet,Schildmeijer,Kriger,van Breukelen,Skenderi,Slemmer,Wijnbergen (45. Dondorp),Hoxhallary,Cavdar,Stobbelaar (88. Leijssenaar)