Mulder, P.

Accommodatie

Onbekend

Veilig .....

Deze wedstrijd moest gewonnen worden om ons zelf een plek in de 3e klasse voor volgend seizoen te geven. AFC zou hiervoor de juiste tegenstander zijn, gezien hun onderste positie in de ranglijst, zij het niet dat van de 4 punten ze er 3 in onze thuiswedstrijd hadden meegenomen. Verder moest het TOG zijn, die dit keer het spel moest maken en niet achterover kon leunen.

Het weer zat mee en met een gevulde maag, na de lunch bij TOG, gingen we op weg naar een druk AFC. Het eerste speelde ook een thuiswedstrijd.

De eerste helft toonde 2 gezichten. We kwamen achterin niet echt in de problemen, maar wisten voorin niet door te drukken. We hadden gehoopt op een snelle voorsprong, maar met het vertoonde samenspel, zat dat er niet in. Het veld en de warmte werktten ook niet in ons voordeel. Enigzins teleurgesteld, maar nog steeds met goede moed, gingen we de kleedkamer in. Vandaag moest het gebeuren om 2 loodzware wedstrijden tegen Amstelland en AS'80 te vermijden.

Begin tweede helft kwam AFC fel uit de startblokken en aan onze kant werd het even niet veel beter. We hadden niet genoeg rust aan de bal om de tegenstander te overklassen. Die rust zat er wel aan te komen, want langzamerhand werden we gevaarlijker en kregen we toch meer kansen. Uit een corner van Frankie kopte Sascha de bal naar de linkerhoek van de goal, waar Milco de bal simpel in kon prikken. Een bevrijdende goal. Niet veel later kopte Milco een mooie voorzet in bij de 2de paal. 0-2!

We dachten dat we er al waren, maar door druk van AFC werd de bal veroverd en via de zijkant voorgegeven op de inkomende spits. 1-2. Nog niks aan de hand. Onze C-junioren waren inmiddels ingezet en nadat Gabriel een vermeend buitenspel doelpunt maakten, schoot hij iets later de bal alsnog in de goal, nadat hij was vrijgezet voor de keeper. 1-3 eindstand en rust in de tent. Absoluut geen grootse wedstrijd van onze kant, maar we hebben ons doel bereikt. Handhaving in de 3e klasse.