Langen, J.T.C. van

Accommodatie

Onbekend

A.V.V. TOG ? BFC 2-5

Een mooie voetbalzondag op sportpark Middenmeer. De Bussemse Football Club kwam op bezoek bij TOG. Op de ranglijst een verschil van 2 punten in het voordeel van de Bussemse formatie. Het beloofde een topper te worden in de strijd om de 2e plek. Nadat Quinten, de pupil van de week, het doel getroffen had kon de wedstrijd van start gaan. TOG starte de wedstrijd vol energie en was al snel de bovenliggende partij. Helaas wisten de TOG-ers het overwicht niet op het scorebord te tonen. Dit ondanks kansen van Cavdar, die alleen op de keeper af ging, en Stobbelaar. De laatste wist met een omhaal slechts de paal te treffen, een actie die meer verdiende. Zoals de voetbalwetten zeggen ?als je ze zelf niet maakt, valt hij aan de andere kant?. Een ongelukkig doelpunt. Bij het uitverdedigen schoot Moerbeek de bal op het been van een BFC-er waardoor Gerlof kansloos was en BFC vlak voor rust op 0-1 kwam. TOG verloor hierdoor de laatste minuten voor rust even het overwicht, BFC wist echter ook in de laatste minuten niet meer gevaarlijk te worden.
De tweede helft ging TOG vol goede moet weer het veld in om het overwicht uit de eerste helft om te zetten in doelpunten. Het TOG van de tweede helft kon echter geen vuist maken tegen BFC. Al snel na rust stond er een 0-3 score op het scorebord. Een geflatteerde stand, maar zo toonde BFC wel zeer efficiënt met zijn kansen om te springen. TOG zette snel na de 0-3 het elftal om en bracht twee aanvallers die voor meer dreiging moesten gaan zorgen. De omzetting zorgde er voor dat de verdediging van BFC meer onder druk kwam te staan. Uiteindelijk viel dan ook de 1-3 door Stobbelaar. De treffer gaf TOG een extra impuls om vol op de aanval te gaan. BFC wist stand te houden en via een uitbraak kwamen ze zelfs op 1-4. TOG ging na deze tegenslag door met de zoektocht naar de aansluiting. Na een overtreding op Moerbeek moest hij met een pijnlijk been het veld verlaten waarna Elton zijn rentree maakte in de 1. TOG wist nog een paar keer gevaarlijk te worden waarna Stobbelaar vanuit het niets een schitterende goal. Vanaf rechts schoot hij cross de bal in de linker kruising onhoudbaar voor de keeper van BFC. De 2-4 zorgde ervoor dat de thuisploeg haar jacht op de aansluitingstreffer voortzette, BFC strafte dit echter keihard af door de 2-5 te maken. Na de 2-5 ging TOG nog opzoek naar een treffer. BFC wist het de laatste minuten achterin dicht te houden en kwam er nog een paar keer gevaarlijk uit maar wist ook niet meer te scoren. De scheidsrechter floot af en zo eindigde een wedstrijd met twee gezichten waarin BFC met de driepunten huiswaarts keerde.