Sponsors

In memoriam: Bob Kliek (1936 - 2020)

11 juli 2020 22:00


In de nacht van donderdag op vrijdag is onze trouwe supporter Bob Kliek overleden.

Bob was in april na een val, in het ziekenhuis opgenomen met een gebroken heup. Tijdens zijn verblijf in het OLVG-West kwam na verschillende onderzoeken ook aan het licht dat hij helaas ernstig- en ongeneeslijk ziek was.

Bob is ruim de helft van zijn leven bij TOG aanwezig- en betrokken geweest. In een ver verleden eerst een aantal jaren als speler (trots vertelde hij dat ie nog met een aantal van de gebroeders Karssemeijer had gevoetbald toen die  hun imposante TOG-carrière afbouwden in de zondag 6) en later vooral jarenlang als supporter.

De aanwezigheid van Bob bij uit- en thuiswedstrijden (en vaak ook nog op trainingsavonden) van het eerste was bijna een zekerheidje. Nooit op een vaste plek langs het veld maar altijd aan de wandel, met karakteristiek loopje, handen diep in de zakken en een peuk hangend in zijn mondhoek.

Bij thuiswedstrijden was ie er al vroeg bij om de cornervlaggen op hun plaats te zetten en deze na de wedstrijd weer op te halen. En uiteraard ook om op zijn gemak een lekker flesje bier in de kantine te drinken.

Bob werd erg gewaardeerd. Ook door de jonge garde. Dit werd onder andere wel duidelijk toen hij, "Ome Bob" inmiddels, in 2016 vanwege zijn 80-ste verjaardag op een mooie manier in de schijnwerpers werd gezet door de spelers van de selectie.

TOG speelde een belangrijke rol in het leven van Bob. Toen duidelijk werd dat hij niet lang meer te leven had was zijn laatste wens om nog één keer naar TOG te gaan, naar zijn jongens. Hij wilde  nog één keer onder de mensen zijn.

Zo werd donderdagavond 18 juni j.l. door de vrijwilligersorganisatie "Wensenambulance Amsterdam", maar vooral ook dankzij de inzet van een aantal fantastische mensen (o.a. Peter Kroese namens TOG en Khilma Kranendonk als oprichter van de app-groep "hulp voor Bob") onvergetelijk voor hem en voor iedereen die daarbij aanwezig was.

Bob was een aardige kerel en een vriendelijk mens. Hij zal gemist worden.

Namens het bestuur,

Gerard van Schijndel

De crematie is op donderdag 16 juli van 16:00-16:45 is in het:

Crematorium Watergraafsmeer 
Zaaiersweg 2, 
1097 ST Amsterdam. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!