Datum

27 november 2010 14:30

Accommodatie

Onbekend

TOG 2 (za) heeft in de strijd om de titel een belangrijke zege geboekt. Afgelopen zaterdag werd in een bloedstollend spannend duel bij directe concurrent Argon 6 met 4-3 gewonnen. TOG is daardoor medekoploper, al heeft Fortius 4 een wedstrijd minder gespeeld.

Terwijl ’s ochtends nog de eerste sneeuwvlokken van het seizoen neerdwarrelden in Amsterdam en omstreken, was de lucht rond half drie geklaard. Er kon dus gewoon afgetrapt worden op het veld van Argon.

De openingsfase was overduidelijk voor TOG. Nadat enkele speldenprikjes niet tot een doelpunt hadden geleid was het na ruim tien minuten wel raak. Een klassieke TOG-aanval werd door Pieter Moll feilloos afgerond. De linksbuiten werd met een splijtende pass van Fabiano Dominici weggestuurd en faalde niet oog in oog met de keeper.

Na een half uur moesten de gasten de eerste tegenvaller slikken. Aanvoerder Marlon Veldman ondervond te veel hinder van een hamstringblessure en moest het veld verlaten. Nog geen vijf minuten later werd het vooruitzicht voor TOG nog slechter. Een voorzet vanaf de zijkant werd door de spits van Argon achter keeper Glenn Maatsen gekopt: 1-1. Met deze stand gingen beide ploegen tevens rusten.

Zoals wel vaker kwam TOG niet geheel gefocust uit de kleedkamer. Toch viel de treffer aan de goede kant. Een afgeslagen bal was een prooi voor linkshalf Otti Bregita, die zijn eerste treffer van het seizoen aantekende. De voorsprong hield echter niet lang stand. De druk van de gastheren werd TOG te veel en binnen korte tijd lagen zowel de 2-2 als de 3-2 in het net. Het duel leek beslist te worden toen de rechtsbuiten van Argon op weg was naar de 4-2, maar hij werd terecht teruggevlagd voor buitenspel.

Het was echter wachten op de definitieve beslissing. Die bleef uit, waardoor TOG hoop hield op een puntje. Twintig minuten voor tijd kwam de gelijkmaker enigszins onverwacht uit de lucht vallen. Een hoekschop van Meijerink belandde pardoes in het doel: 3-3. Het geloof in meer groeide bij de TOG’ers en vijf minuten later bleek dat geloof zich uit te betalen. Het was opnieuw Meijerink die aan de basis stond van een treffer. Een verwoestende vrije trap vanaf dertig meter werd door Ferhat Acar ligt getoucheerd en prompt lag de 3-4 tussen de touwen.

Met hoge ballen probeerde Argon vervolgens een gelijkmaker te forceren. Tevergeefs. Dankzij een ijzersterke achterhoede kwam de overwinning nauwelijks nog in gevaar. Het commentaar van trainer Erik Visser was na afloop dan ook hetzelfde als vorige week. “Als we deze wedstrijden blijven winnen, worden we gewoon kampioen.”