Datum

20 november 2010 14:45

Accommodatie

Onbekend

In aanloop naar de topper tegen Argon 6 heeft TOG 2 (za) geen steken laten vallen. In een uiterst hard duel bij Pancratius 3 werd met 4-2 gewonnen. Ook koploper Fortius 4 maakte geen fout en won dit weekend met 2-1 bij Overamstel 2. Het gat met de nummer één blijft daardoor drie punten.

De eerste helft was TOG heer en meester op het veld. De beste kansen waren dan ook voor de gasten. Na twintig minuten spelen werd één van die vele kansen benut. Fabiano Dominici kopte raak uit een voorzet van Marlon Veldman. Niet veel later was Dominici opnieuw trefzeker. Met een splijtende dieptepass stuurde Vian Meijerink linksbuiten Pieter Moll weg, die met een afgemeten voorzet Dominici wist te vinden. De rechtsbuiten rondde koelbloedig af.

Aan de andere kant eiste TOG-keeper Niels Visser de hoofdrol op. Nadat hij eerst een gele kaart pakte wegens grof spel, redde hij vervolgens een aantal maal knap op verschillende schoten. De keeper sleepte zijn team er in deze fase dan ook doorheen.

Nog voor rust leek het duel vroegtijdig beslist te worden. Moll ontsnapte aan de buitenspelval, omspeelde de keeper en tikte de 0-3 binnen. Direct na de pauze stonden de TOG’ers echter te slapen en binnen vijftien seconden lag de 1-3 al achter Visser.

TOG leek even van slag, maar werd door de keeper van Pancratius in het zadel geholpen. Een corner van Meijerink leek een makkelijke prooi voor de goalie, maar de bal glipte tussen zijn benen door: 1-4. De comfortabele voorsprong was echter van korte duur. Visser had vijf minuten later geen antwoord op een schuiver in de benedenhoek.

Een spannende slotfase volgde, waarin het duel volledig ontspoorde. Dat was te danken aan het lakmoedige optreden van de scheidsrechter. Nadat TOG-aanvoerder Veldman al enkele malen een beste tik te verwerken had gekregen, moest hij tien minuten voor tijd het veld voortijdig verlaten na een grove charge op zijn rechterbeen. De aanslag leverde TOG niet eens een vrije trap op. De situatie was tekenend voor het slappe optreden van de scheidsrechter.

Met Eelco Mol als vervanger van Veldman kwam TOG vervolgens nauwelijks nog in de problemen. Trainer Erik Visser was na afloop dan ook content met de punten. “In dit soort duels wordt je kampioen.”