Datum

15 januari 2011 12:00

Accommodatie

Onbekend

Na de oliebollen en champagne in de kerstvakantie was het tijd om de competitie weer te hervatten voor TOG 2 (Za). Met slechts een paar trainingen achter de rug werd zaterdag aangetreden tegen RAP 7. Vorige wedstrijd werd er thuis met 4-1 gewonnen wat enigszins geflatteerd was en dat bleek deze wedstrijd weer het geval. Met moeite werden de drie punten binnengesleept: 2-3.

Na een half uur spelen, dat enigszins redelijk verliep, moest TOG echter de eerste domper verwerken. Aanvoerder Marlon Veldman liep een hamstringblessure op, die hem al vaker de das om deed. Hij probeerde het nog even, maar moest in de rust toch het veld verlaten.

Er viel echter ook wat te vieren. Arno Palper kreeg de bal voor z’n voeten op randje zestien en scoorde met een uiterst subtiel en bekeken bal in de linker kruising. Na de voorsprong verslapte TOG en werd al gauw de gelijkmaker geïncasseerd na een foutieve uittrap van keeper Visser. Niet veel later werd er na slap verdedigen via een rebound de volgende tegentreffer gescoord, 2-1. Met deze stand werd de rust ingegaan.

Nadat er harde woorden waren gevallen door trainer Visser begon TOG strijdbaar aan de tweede helft. Na een aantal mislukte aanvallen werd het alsnog 2-2. Vian Meijerink was, zoals vaker dit seizoen, doeltreffend met een snoeiharde pegel. Waar het bij gelijk nogal eens ontbrak dit seizoen mocht TOG niet klagen bij deze wedstrijd. Na een paar cruciale reddingen van Visser, die zich goed herpakte na rust, maakte Melle van den Berg de winnende treffer met een volley in de lange hoek, 2-3.

RAP drong nog aan in de slotfase maar dat mocht niet baten. De drie punten gingen mee terug naar Sportpark Middenmeer. Tevens betekende deze overwinning dat TOG de leiding overnam van concurrent Fortius en een voorsprong heeft van drie punten, wel met twee wedstrijden meer gespeeld.