Scheidsrechter

Glenn Maatsen

Accommodatie

Onbekend

TOG 2 (Za) heeft zichzelf in de strijd om de titel geen dienst bewezen. In de thuiswedstrijd tegen laagvlieger sv De Meer 6 liepen de mannen van trainer Erik Visser onnodig averij op. Net als eerder dit seizoen eindigde de onderlinge confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel: 2-2.

Dat het een moeilijke middag zou worden, was aan de openingsfase niet te merken. Al binnen vijf minuten lag de bal tussen de touwen. Gelegenheidslinksbuiten Bart Ansems werd de diepte ingestuurd en met een simpele schuiver passeerde hij de keeper.

Bij die voortvarende start bleef het echter. De thuisploeg had zichtbaar moeite met de lopende mensen bij De Meer. Ondanks een licht veldoverwicht voor de gasten, werden er nauwelijks kansen gecreëerd. De eerste de beste kans was echter meteen raak. Keeper Niels Visser vloerde de spits van De Meer binnen de zestien, waarna de penalty feilloos werd ingeschoten: 1-1.

Na de pauze kwam er een geheel ander TOG uit de kleedkamer. Met agressief en passievol voetbal werd veelvuldig de aanval gezocht. Op het moment dat de 2-1 in de lucht hing viel de treffer aan de andere kant. Een foute terugspeelbal bleek een prooi voor de spits van De Meer, die keeper Visser passeerde.

Met de moed der wanhoop ging TOG vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Nadat er diverse mogelijkheden om zeep waren geholpen viel de treffer dan toch. Een afgemeten corner viel voor de voeten van Otti Bregita, die verwoestend uithaalde.

De laatste tien minuten werd TOG nog een enkele keer gevaarlijk, maar de keeper van De Meer bleek een sta in de weg. Door het gelijke spel heeft TOG nu weer evenveel verliespunten als nummer 2 Fortius, maar door een beter doelsaldo voert TOG nog altijd de ranglijst aan.