Datum

12 maart 2011 15:00

Accommodatie

Onbekend

Met enige angst werd uitgekeken naar het duel met Swift. Dat bleek ongegrond. Op het fraaie sportpark Olympiaplein haalde TOG 2 flink uit, het werd 0-6.

Het enige duel dat zaterdag 2 tot dusver had verloren was het thuisduel met Swift 2. Met 2-3 ging TOG afgetekend de boot in, zaterdag had de TOG trein echter de overhand.

In afwezigheid van een paar belangrijke spelers begon TOG moeizaam aan de wedstrijd. Zonder dat Swift gevaarlijk kon worden werden er een paar speldenprikjes uitgedeeld door TOG. Na ruim 20 minuten viel dan toch de eerste goal uit een corner. Het duel werd vooral op het middenveld uitgevochten waardoor de kansen schaars waren.

Na rust een compleet ander beeld. TOG kwam als een speer uit de kleedkamers en vond via spits Ferhat Acar, met een fraaie volley, voor de tweede keer het net. Niet veel later kopte Marlon Veldman uit een corner snoeihard de 0-3 binnen. Het verzet van Swift was definitief gebroken en TOG kon vrijuit de score verder uitbreiden. Acar scoorde zijn tweede van de dag uit een vrije trap, een keiharde pegel in de linkerkruising (0-4). Al moet gezegd worden dat de bal veel beter lag voor een linkspoot, ik noem verder geen namen.

Na een afgeslagen corner speelde Pieter Moll de keeper handig uit en rondde koelbloedig af. Otti Bregita tekende vijf minuten voor de tijd voor de 0-6, het doelsaldo werd verder opgekrikt. Het getal werd nog net niet in de mond genomen maar tien goals zat er niet meer in. Compliment aan de verdediging en keeper Visser die de nul wisten te houden en heel weinig weggaven.

Concurrent Fortius wist echter ook te winnen waardoor zij evenveel verliespunten hebben, met één wedstrijd minder gespeeld. Desalniettemin heeft zaterdag 2 nog alles in eigen hand en is de opdracht duidelijk, nog 6 wedstrijden winnen en het liefst zo veel mogelijk scoren. Volgende week wacht Aalsmeer thuis om 12.30u, hopelijk tot dan.